Юні вінничани повернулися з незабутнього відпочинку в Латвії: деталі поїздки

До Вінниці повернулися 22 дитини з родин українських захисників, які провели тиждень у Латвії, насолоджуючись активним відпочинком на морському узбережжі та відвідуванням визначних місць. Ця подорож стала можливою завдяки співпраці Вінницької міської ради з латвійськими партнерами, які організували для дітей насичену програму з розвагами, спортивними заходами та пізнавальними екскурсіями.

Про це інформує Містопосилаючись на Вінницьку міську раду.

Діти провели незабутні дні в літньому таборі EXPEDITION.CAMP, який базується в мальовничій Ужаві, в місці для таборів “Ganības”.

Програма відпочинку містила безліч цікавих заходів. Вінничани відвідали аквапарк, Музей історії Риги і мореплавства, Ризький мотормузей, а також мали змогу побачити величний ужавський маяк на узбережжі Балтійського моря.

Особливої уваги заслуговують екскурсії по Ризі та місту-партнеру Вінниці Вентспілсу, де діти дізналися багато нового про культуру та історію Латвії. Крім того, учасники мали можливість займатися йогою і медитацією, що допомогло їм розслабитися та відновити внутрішню гармонію.

Вчителька ліцею №35 Ольга Куцмай, яка супроводжувала групу дітей, зазначила, що час, проведений у Латвії, залишив по собі багато приємних вражень та емоцій.

«Ще з першого дня теплого прийому ми мали змогу закохатися у природу, а точніше в морські узбережжя, ліси та базу відпочинку. Окремо хочемо подякувати команді, яка нас постійно супроводжувала і знайомила з новою культурою. Завдяки їм ми отримали багато нових знань, побачили столицю Ригу та місто-партнер Вінниці Вентспілс», – поділилася враженнями Ольга Куцмай.

Організаторами програми стали фонд ziedot.lv, Асоціація ветеранів армії Латвії (LAVA) та товариство Voluntieris.lv, які за допомогою інструкторів-ветеранів зробили все можливе, щоб відпочинок дітей був не тільки цікавим, але й корисним.

«Ця поїздка стала чудовою можливістю для дітей оборонців України отримати позитивні емоції, відпочити та зарядитися енергією перед новим навчальним роком. Діти повернулися додому з новими знаннями, яскравими враженнями та вдячністю за гостинність латвійських друзів», – підкреслила директорка департаменту освіти міськради Оксана Яценко.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook