Прикордонну смугу на Вінниччині повернули державі

Могилів-Подільська окружна прокуратура виконала рішення суду та повернула державі три земельні ділянки вартістю 200 млн грн. Ці ділянки, незаконно зареєстровані як комунальна власність у 2021 році, розташовані в межах прикордонної смуги і належать до земель оборони. Тепер вони можуть бути використані для облаштування державного кордону.

Про це інформує Місто, посилаючись на Вінницьку обласну прокуратуру.

Як стало відомо, Господарський суд Вінницької області повністю задовольнив позови прокуратури, скасувавши незаконні рішення органів місцевого самоврядування Могилів-Подільської та Ямпільської міських рад. Ці ради, всупереч чинному законодавству, у 2021 році зареєстрували право комунальної власності на три земельні ділянки, частина з яких розташована в межах прикордонної смуги та належить до земель оборони.

Наразі державну реєстрацію права комунальної власності на землю скасовано, і Вінницька обласна військова адміністрація може надати ці ділянки у постійне користування військовій частині Державної прикордонної служби України для облаштування державного кордону.

Вартість повернутих земельних ділянок оцінюється у 200 мільйонів гривень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook