У Вінниці дорослі можуть безкоштовно освоїти нову технічну професію  (Відео)

У Вінниці Державний навчальний заклад “Центр професійно-технічної освіти №1” надає  можливість дорослим вінничанам здобувати безкоштовно технічну професію.

Про це інформує Місто, посилаючись на телеканал Віта.

Наразі формують групи на спеціальність слюсар з ремонту автомобілів. Це гарна нагода й для дівчат, адже 60% учнів – жінки.

“Машина у мене все старенька, вона часто ламається, бувало навіть таке, що гальма пропадали. То я хочу розуміти, що взагалі з машиною відбувається, бо у мене одразу страх та паніка”, – поділилась переселенка з Донецької області Олена Толмачова.

Курс навчання триває три місяці. Після закінчення учні зможуть самостійно ремонтувати найпростіші несправності в автомобілях.

Фінансує навчання Німецька Міжнародна організація, за вимогами програми 40% групи складають чоловіки.

“Прийшов на навчання, оскільки маю свій власний автомобіль, а ремонт авто зараз дуже дорогий, як для мене. А так би хотів це сам все робити, а надалі відкрити своє власне СТО”, – розповів вінничанин Олексій Берищук.

Навчають людей вразливих категорій: ветерани, переселенці, люди з інвалідністю, з мало забезпечених сімей та безробітні.

“Оскільки велика кількість наших чоловіків зараз знаходиться в зоні активних бойових дій, то зріс попит на такі професії серед жінок”, – розповів директор ДНЗ “Центр професійно-технічної освіти №1” Валерій Дяків.

Наразі набір у групи триває, щоб зареєструватись, потрібно звернутись “Центр професійно-технічної освіти №1”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook