У Києві зросла кількість загиблих дітей унаслідок ракетної атаки рф

У столиці на трьох локаціях триває ліквідація наслідків ракетної атаки рф. Під час нічного розбору завалів у Шевченківському районі міста виявили тіло хлопчика. Кількість жертв російського обстрілу наразі 27 людей, серед загиблих четверо дітей. 117 людей постраждали.

Про це розповів речник ДСНС України у м. Києві Павло Петров.

За його словами, станом на 6:30 ранку 9 липня, рятувальники продовжували працювати на трьох локаціях, зокрема, на території дитячої лікарні Охматдит і на місці зруйнованого житлового будинку в Шевченківському районі. Під завалами багатоповерхівки вночі було знайдено тіло хлопчика.

Тому станом на зараз кількість загиблих становить 27 людей, травмованих більше сотні, повідомив Павло Петров.

У Києві зросла кількість загиблих дітей унаслідок ракетної атаки РФ

Рятувальники перевіряють інформацію щодо того, чи є під завалами ще люди. Аварійно-пошукова операція триватиме до повного розбирання зруйнованих конструкцій.

У Києві зросла кількість загиблих дітей унаслідок ракетної атаки РФ

За словами речника ДСНС Києва, в Охматдиті під завалами вночі нікого не знайшли. Рятувальники всю ніч працювали, підіймалися плити, працювала важка техніка.

“Важко прогнозувати хід аварійно-рятувальних робіт. Робимо все, дуже багато рятувальників залучено, інших служб, щоб завершити якомога швидше розбір завалів”, — сказав Павло Петров.

Від головного управління ДСНС м. Києва на місцях працюють понад 350 рятувальників, 76 одиниць техніки. Також присутні комунальні служби, комунальна техніка, Нацполіція, на деяких локаціях є волонтери.

У КМВА зазначили, що на території лікарні Охматдит рятувальники безперервно розбирають завали зруйнованого корпусу: демонтують перекриття, які обвалилися, розчищають територію.

В інших будівлях лікарні, які постраждали від російської атаки, з вечора до ранку закривали вибиті вікна, двері та балкони плівкою чи дерев’яними плитами. У першу чергу, закривали ті приміщення, де є важливе медичне обладнання, аби захистити техніку від пилу, бруду та вологи.

У Києві зросла кількість загиблих дітей унаслідок ракетної атаки РФ

Перебіг робіт зранку 9 липня перевірив начальник КМВА Сергій Попко. Він також оцінив нагальні потреби для відновлення медзакладу. Територія Охматдиту, крім зруйнованого корпусу, розчищена від сміття. На місці працюють усі необхідні служби – ДСНС, медики, поліція, Червоний Хрест та інші. Роботи з ліквідації наслідків тривають.

У Києві зросла кількість загиблих дітей унаслідок ракетної атаки РФ

Рятувальники продовжують демонтувати конструкції зруйнованого корпусу Охматдиту, Київ, 9 липня 2024 р. КМВА/Telegram

Мешканці зруйнованої вибухом багатоповерхівки в місцевості Сирець Шевченківського району столиці могли звернутися за допомогою до штабу, який створили на території школи №169.

“Люди могли отримати їжу, воду, одяг, який потрібен, місце для ночівлі, а також консультацію працівників ЦНАПу і соціальних служб”, — розповів Суспільному директор школи Ігор Авраменко.

У Києві зросла кількість загиблих дітей унаслідок ракетної атаки РФ

За його словами, у день ракетної атаки 8 липня за допомогою до штабу звернулись 135 людей, 25 киян потребували ночівлі і змогли отримали прихисток у школі. На ранок 9 липня у штабі залишилось близько десяти людей, основна маса пішла до зруйнованого будинку. Людям обіцяли дозволити зайти до вцілілих квартир, щоб узяти найнеобхідніші речі, каже директор.

Школа прийматиме людей на ночівлю і сьогодні: “Ми будемо давати житло до тих пір, поки люди не знайдуть постійного місця перебування”, — зазначив Ігор Авраменко.

В Офісі генпрокурора уточнили, що 8 липня 2024 року внаслідок масованого ракетного обстрілу Києва армією РФ загинули 4 дітей: дві дівчинки віком 8 та 14 років, а також 2 хлопчики віком 8 та 10 років. Поранення різного ступеня тяжкості отримали 10 дітей віком від 2 до 17 років.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook