Сьогодні, 29 червня, під час фестивалю польової кухні імені Тараса Сича (фоторепортаж), що відбувся у Вінниці вже дев’ятий раз, вдалось зібрати майже 100 тисяч гривень на підтримку ЗСУ. Про це повідомив директор міського Палацу мистецтва Євген Майданик.
«Основним завданням цього заходу є вшанування пам’яті наших героїв та привернення уваги жителів та гостей міста до воєнних подій. Це не тільки можливість насолодитися смачними стравами та культурною програмою, але й нагода підтримати морально і матеріально наших захисників та захисниць, відчути єдність громади», – сказав Майданик.
Цьогоріч гості фестивалю смакували страви польової кухні, вуличної їжі та традиційних національних кухонь, які готували учасники заходу просто неба на вогнищі. Організатори передбачили «смачну тарілку» за донат для ЗСУ – мінімум 200 грн. Діти загиблих героїв отримали «фестивальну тарілку» безкоштовно. Усі виручені кошти спрямують на придбання РЕБів для ЗСУ.
Смаколики готували військові, волонтерські організації, національні спільноти, а також навчальні заклади та небайдужі громадяни. Також їхніми зусиллями під час фестивалю відбулись демонстрації базових знань з військового вишколу та надання першої медичної допомоги, організували виставкові експозиції та провели концерт за участю оркестрів ГУ ДСНС України у Вінницькій області, муніципального естрадно-духового оркестру «Він-бенд», гурту «Аскер» та артистів міського Палацу мистецтв.
Нагадаємо, Тарас Сич народився 30 березня 1966 року у Вінниці. Був активним учасником Революції Гідності, а з початком російсько-української війни пішов на фронт.
Він служив польовим кухарем та санітаром. Загинув 13 лютого 2015 року під мінометним вогнем біля міста Дебальцево на Донеччині.
Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook