Вінниця й Карслруе – міста-побратими

Карлсруе – німецьке місто, яке одним із перших простягнуло руку допомоги Вінниччині в підтримці наших зусиль щодо протидії повномасштабній військовій агресії, яка розпочалася 24 лютого 2022 року. 

Протягом року відносини активно розвивались, і переросли у дружні стосунки між нашими містами, результатом яких стало укладання угоди про братерство. Цей крок спрямований на формування зв’язків та довіри між обома громадами. Він знаменує новий етап у партнерстві та співпраці між містами. 

Про це радіо «Місто над Бугом» розповів заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний.

«22 квітня, було підписано Угоду про побратимство між представниками муніципалітетів Вінниці та Карлсруе. Документ підписали Вінницький міський голова Сергій Моргунов та мер міста Карлсруе Франк Ментруп. Передувала цій угоді велика робота: комунікаційні події, гуманітарна допомога, перемовини, згодом, налагоджені студентські відносини, підготовча робота тощо. Не забуваймо про «Пункти незламності», що надали жителі Карлсруе в рамках акції «Наші серця зігріють Вінницю»;  місто має великий потенціал…. Схоже чимось на Вінницю. Ось ми і вирішили запропонувати. Вони погодились. За 9 місяців (у військових умовах!) ми здійснили те, що, зазвичай, робиться 3-4 роки» – сказав пан Андрій в етері проекту «Рефлекторія» .

Урбаністика, просторовий розвиток, і, звісно, енергонезалежність: цим може бути цікавий німецький досвід для нашого регіону. Також намічено великі заходи щодо співробітництва в сферах освіти, медицини, культури, екології та енергоефективності.

«Зрозуміло, що такі угоди надзвичайно сприятимуть євроінтеграції України. Зокрема, і на місцевому рівні. Відтепер будуть активними комунікації між нашими регіонами. До того ж, вони визначають свою участь у повоєнному відновленні економіки, будівництва, інвестицій – ці питання також мали активне своє обговорення за участі наших німецьких партнерів» – сказав Андрій Очеретний.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook