У рф звинуватили Україну у підготовці провокацій у Придністров’ї

російське Міноборони звинуватило українських військових у підготовці збройної провокації проти самопроголошеного Придністров’я. В уряді Молдови заперечили цю інформацію.

“За наявною інформацією, найближчим часом київський режим готує збройну провокацію проти Придністровської Молдавської Республіки, яка буде здійснена підрозділами збройних сил України, зокрема із залученням націоналістичного формування “Азов”, — заявили у Міноборони РФ.

Як привід для вторгнення начебто планується інсценувати наступ російських військ з території Придністров’я, заявили в російському Міноборони.

“Для цього українські диверсанти, які беруть участь у постановочному вторгненні, будуть переодягнені у форму військовослужбовців збройних сил російської федерації”, — йдеться у заяві російського відомства.

Там також заявили, що Міністерство оборони росії “уважно відстежує” ситуацію на кордоні України з Придністров’ям і готове до “реагування на будь-які зміни обстановки”.

Що кажуть у Молдові про ситуацію у Придністров’ї

Державна влада Республіки Молдова не підтверджує інформацію, поширену вранці 23 лютого Міністерством оборони Росії.

“Закликаємо до спокою та отримання інформації з офіційних і перевірених джерел Республіки Молдова. Наші відомства співпрацюють із зарубіжними партнерами, і в разі загрози для країни суспільство негайно буде проінформовано”, — повідомили в уряді Молдови.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook