окупанти готуються завдати невеликого ракетного удару по Україні 23 – 24 лютого

За даними, які надійшли, окупанти планують здійснити ракетні удари по території України до 23-24 лютого, яка є річницею повномасштабної війни. Однак, наразі немає інформації про те, що такі удари будуть масштабними або досить інтенсивними.

Про це сказав очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтервʼю «Українській правді».

Ми знаємо любов Російської Федерації до символізму стосовно дат. І, очевидно, багато українців переживають, що на 24 лютого Росія може зробити якусь гучну провокацію. Чи готується щось неочікуване?

Давайте так: нічого незвичайного не буде. Звичайні намагання… Планується невеликий ракетний удар.

На 24 лютого саме?

23-24 – у них дві дати. Повірте мені, ми таке пережили уже більше 20 разів.

Вони зараз по-іншому комбінують свої обстріли. У них з одного боку шахеди летять, з іншого боку ракети, і ще так звані повітряні кулі відволікають наше ППО…

Це вже досить старі методи. А що у них може бути нове?

Тоді запитаю про 14 січня 2023-го. Того дня у кількох районах Києва були прильоти. Сигнал тривоги увімкнули лише після того, як ракети вже прилетіли. Чи правильно розумію, що тоді росіяни застосували якийсь новий вид озброєння?

Це був експериментальний пуск ракети. Наскільки я пам’ятаю – це 48Н6ДМ пускової С300.

Вони стояли в Брянській області і це був один з перших зафіксованих таких дослідних пусків. Я підкреслюю, що це дослідні пуски.

Таких пусків може бути багато?

Станом на зараз – ні. Це проблема Російської Федерації – вони так само, як і багато інших пострадянських країн, не можуть виробляти в достатніх обсягах зразки озброєння. Штучні екземпляри – будь ласка. А от серію – важко.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook