Юні шахісти Вінниці вибороли перші місця у турнірах в Польщі та Італії

Початок війни не став на заваді вінницьким спортсменам продовжувати виборювати першість на міжнародних змаганнях та турнірах. Днями у невеличкому містечку Велканоц поблизу Познані відбувся відкритий турнір з шахів серед дітей до 8 років. Участь у змаганнях взяли 26 дітей з різних польських міст. Переможцем у віковій групі до восьми років став вимушений переселенець із Вінниці Макарій Шабанов. А восьмирічний вінничанин Юрій Перепелиця зіграв у тренувальному турнірі проти дорослих в італійському місті Салерно і виграв сім партій з восьми. І ще один вінницький шахіст Семен Платовський виграв дорослий турнір «Гран-прі» у польському місті Торунь.

Макарій Шабанов – бронзовий призер Вінницької області з шахів серед дітей до восьми років. Він – вихованець шахового клубу «Романтик», що є філією МДЮСШ №6.

У турнірі у Вельканоц медалі розігрувалися окремо в різних вікових групах. У змаганнях серед дітей до восьми років взяли участь 26 шахістів. Вінничанин Макарій Шабанов показав стовідсотковий результат – виграв сім партій у семи турах за швейцарською системою.

«Макар вже два роки займається шахами. Цьогоріч хлопчик показав значний підйом. Він став призером чемпіонату Вінницької області серед дітей до 8 років. Влітку ми збирались їхати на чемпіонат України в Одесу. Була дуже серйозна підготовка. Він вирішував багато задач, грав партії, аналізував їх. Займався додатково, ходив на тренування. Нині Макар займається у шаховому клубі у містечку біля Познані, куди евакуювався з мамою. Йому запропонував відвідувати заняття хлопчик, у родині якого вони мешкають. Потім Макар зіграв у відкритому турнірі між польськими містами і здобув абсолютну перемогу. Його успіх не випадковий, адже він наполегливо працював і мав хорошу підготовку. Тож показав чудовий результат», – розповів тренер із шахів МДЮСШ №6 Михайло Шафір.

Михайло Шафір додає, що ще один вихованець вінницького клубу «Романтик» обіграв у шахи сімох дорослих італійців. Восьмирічний вінничанин Юрій Перепелиця грав у італійському місті Салерно в шаховій школі. Хлопчик виграв 7 контрольних партій з 8.

«У шаховому спорті Юрій з п’яти років. Торік став віце-чемпіоном України зі швидких шахів серед дітей до 8 років. Хлопчик евакуювався з мамою до Італії і там пробує свої сили у шахах. Зіграв у тренувальному турнірі проти дорослих і виграв 7 партій. Юрій має хорошу форму і потужну підготовку. Крім того, по можливості, відвідує тренування дистанційно», – зазначив тренер із шахів МДЮСШ №6 Михайло Шафір.

І ще один юний вінницький шахіст виграв дорослий турнір «Гран-прі» у польському місті Торунь. Абсолютним переможцем став вихованець МДЮСШ №6, вимушений переселенець Семен Платовський.

«На старт шахового турніру «Гран-прі» у Торуні вийшли понад 40 спортсменів різного віку, в тому числі й дорослі. Вінничанин Семен Платовський набрав 7,5 із 9 можливих очок і став одноосібним переможцем. Він випередив найближчого конкурента, польського спортсмена, на пів очка», – сказав тренер із шахів МДЮСШ №6 Михайло Шафір.

Нагадаємо, що Вінницькі міські спортивні школи продовжують активно проводити онлайн-тренування. Дистанційні заняття з шахів і шашок тренери-викладачі організували за допомогою програм Skype, Zoom та Viber.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook