Covid-19: Вінниці посилили протиемідемічні заходи

Covid-19: Вінниці посилили протиемідемічні заходи

За минулий тиждень у Вінниці підтвердили 183 випадки Covid-19. Така кількість в 4 рази перевищувала нормативний показник (44 випадки). Станом на 18 червня завантаженість лікарень пацієнтами з COVID-19 складала 65%, а Вінницька міська лікарня була заповнена майже повністю.

У вихідні, 20-21 червня, кількість нових випадків Covid-19 у Вінниці пішла на спад, але добова динаміка досі висока.

Статистика по місту: за 20 червня +13, 21 червня +15. Станом на ранок 22 червня маємо +3 нових випадки, але понеділок не є показовим. До сьогоднішнього дня міська клінічна лікарня №1 була тимчасово виключена з маршруту швидкої по COVID-19, а сьогодні (22 червня – Авт.) ми відновлюємо прийом пацієнтів, – повідомив директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міськради Олександр Шиш. – Вінничани лікуються у Калинівці, Козятині та Вінницькій районній лікарні. Ми продовжуємо демонструвати найвищі показники по одужуваності. По місту Вінниці одужали майже 63%, в Україні цей показник 45%.

18 червня пресслужба Вінницько-Барської єпархії ПЦУ повідомила, що коронавірус виявили у владики Симеона. У приміщеннях храму провели дезінфекцію, а співробітники єпархії та священики кафедрального собору здали тексти на коронавірус.

Владика проходить планове лікування щороку, десь після Трійці, 2-3 тижні. Під час лікування треба обов’язково зробити тест на коронавірус. Перші тести були негативні, але через декілька днів все ж виявили коронавірус. Нині стан владики стабільний – поки температура, але без змін. Наші священики не контактували з ним вже багато днів, тому інших випадків заражень не виявили, – розповів у понеділок прессекретар Вінницько-Барсько єпархії ПЦУ архімандрит Софроній.
Ще минулої п’ятниці, враховуючи погіршення епідемічної ситуації, у Вінницькій ОТГ посилили протиемідемічни заходи. Зокрема, призупинили відновлення роботи дитсадків (ті, що почали працювати станом 19 червня працюватимуть і надалі). Батьківським комітетам рекомендували не проводити випускні вечори. Керівникам установ та підприємства радили розглянути питання щодо присутності в офісах в не більше 50% працівників від штатної чисельності, в кабінеті має бути 1-2 людини, і у масках.

У вівторок, 23 червня, у Вінницькій міській раді повідомили, що міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про встановлення початку роботи о 10.00 (або більш пізній годині) для ряду суб’єктів господарювання. Це заклади оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів, поштової та кур’єрської діяльністю, тимчасового розміщування та організації харчування. А також ті, що займаються страховою діяльністю, освітою, наданням соціальної допомоги. Також до цього переліку входять суб’єкти господарювання, які працюють у сферах мистецтва, спорту, розваг та відпочинку.

Автор Анастасія КОРОЛЬ