Приватні дитсадки зробили доступними для дітей зі звичайної черги

На сесії Вінницької міськради 29 листопада депутати запровадили муніципально-приватне партнерство у сфері дошкілля. Це означає, що дітей із загальної міської черги прийматимуть у заклади приватної освіти на вільні місця.

Гарантуватиме такі зміни «Порядок забезпечення здобуття мешканцями Вінницької міської ОТГ дошкільної освіти в приватних закладах освіти та використання коштів, передбачених в бюджеті Вінницької міської ОТГ, на надання компенсації частини вартості утримання та виховання дітей дошкільного віку в приватних закладах освіти».
Цей документ визначає умови, за якими приватні садочки можуть надавати послуги з дошкільної освіти маленьким вінничанам.

Зокрема, заклад повинен мати ліцензію на право провадження освітньої діяльності у сфері дошкільної освіти, забезпечений педагогічними кадрами, матеріально-технічною базою, працювати відповідно до програм розвитку дітей, що відповідають вимогам Базового компонента дошкільної освіти. Тривалість перебування дитини в установі, як і у комунальних закладах, має бути не меншою дванадцяти годин із триразовим харчуванням.

Партнерів у реалізації проекту визначатимуть на конкурсній основі, а утримання дітей в таких закладах частково компенсують з бюджету за принципом «гроші йдуть за дитиною». Тому розмір батьківської плати не перевищуватиме встановлені нормативи.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook