Міськрада тепер звітуватиме про розгляд електронних петицій

На черговій сесії Вінницької міськради 29 листопада депутати досить багато уваги приділили затвердили внесенню змін до Порядку розгляду електронних петицій, адресованих Вінницькій міськраді.

Спершу свій варіант, винесений на сесії у форматі громадської ініціативи, зачитала Інга Фляжнікова – керівник “Агенції журналістських розслідувань” та координаторка Центру громадського контролю ДІЙ у Вінниці.

Одним із найважливіших пунктів її доповіді стала пропозиція збільшити термін збору петиціями голосів на свою підтримку, а також зробити обовязковим винесення на розгляд сесії, чи виконкому тих питань, які врешті зібрали достатню кількість голосів на свою підтримку.

Втім, ні на депутатских профільних комісіях, ні під час сесійного голсоування депутати за такі зміни не проголосували.

Хоча деякі зміни все ж затвердили. Тепер виконавчі органи міськради, відповідальні за реалізацію підтриманих петицій, зобов’язані до 1 числа наступного місяця за кварталом інформувати відділ звернень апарату міської ради та її виконкому про стан виконання підтриманих петицій. Щоквартально відділ звернень апарату міської ради та її виконкому готуватиме інформацію про стан реалізації підтриманих петицій та надаватиме її департаменту правової політики та якості для розміщення на офіційному сайті Вінницької міськради.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook