Осінній сніданок: заряджаємося енергією з ранку

Зі зміною погоди восени часто погіршується самопочуття і з’являються проблеми зі здоров’ям. Щоб бути продуктивним протягом усього дня, зверніть увагу на свій сніданок. Ваш осінній сніданок повинен бути зігріваючим, ситним і корисним.

Їжте теплу їжу

Восени температура повітря знижується і в квартирі стає холодніше. Щоб не піддавати випробуванням свій імунітет, обов’язково снідайте гарячою їжею. Відмовтеся від салатів, заливних страв і холодних закусок на сніданок. Краще з’їжте теплу кашу, омлет з беконом, гарячий бутерброд, оладки, свіжу запіканку. Якщо у вас немає часу готувати щось з ранку – підігрійте вчорашню їжу. І, звичайно, забудьте про морозиво і прохолодні напої. Для ранкового приливу сил випийте гарячий чай, підігріте молоко або какао.

Снідайте ситно 

Сніданок забезпечує вас енергією на цілий день. Не варто розраховувати, що ви зможете працювати цілий день на одному з’їденому з ранку йогурті. У робочий день сніданок може бути найбільш калорійним прийомом їжі за день. До того ж восени ми витрачаємо більше енергії на підтримку тепла в організмі. Замініть легкі літні салати на тости з яйцем і лососем, кашу з грибами і макарони.

Використовуйте сезонні продукти

Осінь дуже багата сезонними фруктами і овочами. Осінні продукти не тільки дуже корисні, але також мають велику кількість варіантів приготування. Для осіннього сніданку ви можете використовувати сезонні фрукти, овочі, ягоди та горіхи. Наприклад, з яблук можна зробити запіканку, шарлотку, млинці або тарт, грушу можна запекти з творогом і горішками, а з гарбуза зробити кашу, суп або випічку. З осінніх ягід (обліпихи, журавлини, брусниці, калини) можна зварити компот або зробити варення. Їх також можна закрити на зиму.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook