Сир зараз у моді, і різні експерти та кулінари рекомендують додавати його у всілякі страви – від випічки до соусів і навіть морозива. Але чи такий він корисний з погляду поживних речовин і чи варто їсти його щодня? Портал EatingWell зібрав думки дієтологів і результати досліджень, щоб відповісти на це запитання.
Високий вміст білка
Однією з найважливіших поживних властивостей сиру є вміст білка. В одній порції міститься майже 24 грами. Дослідження показують, що білок не тільки допомагає зберегти м’язову масу, а й допомагає скинути вагу і підтримувати її.
Підтримує здоров’я кісток
Сир містить важливі поживні речовини, такі як кальцій і фосфор, які відіграють вирішальну роль у здоров’ї кісток. Крім того, що кальцій є найпоширенішим мінералом в організмі, він також необхідний для забезпечення структури кісток і зубів. Фосфор забезпечує підтримку здоров’я кісток і зубів, і також відіграє роль у виробленні енергії та хімічних процесах в організмі.
Метааналіз, що вивчає користь сиру для здоров’я, включно з кисломолочним сиром, виявив зниження ризику переломів у людей, які регулярно включали сир у свій раціон. Результати показали зниження ризику перелому шийки стегна на 14% при кожному збільшенні щоденного споживання сиру на 30 грамів.
Може підтримувати рівень цукру в крові
Дослідження підтверджують, що білок не тільки сповільнює швидкість спорожнення шлунка, але й також активує гормони інкретини, які впливають на інсулін і допомагають регулювати рівень цукру в крові.
Може поліпшити здоров’я кишечника
Дослідження показують, що пробіотики сімейства Lactobacillus, які містяться в молочних продуктах, особливо важливі для мікробіома кишечника. Ці корисні кишкові бактерії допомагають підтримувати бар’єр нашого кишківника і підтримувати наші імунні реакції.
Поживна цінність кисломолочного сиру може значно відрізнятися залежно від бренду та сорту. Важливо вибрати той, який найкраще підходить для ваших особистих потреб у сфері здоров’я. З огляду на це, завжди краще вибирати бренд, який не містить доданих цукрів або сиропів. Ви також можете додавати сир в овочеві та фруктові салати, використовувати як намазку на тост і як інгредієнт для смузі – замість протеїну.
Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook