Вихованці вінницької спортшколи №2 вибороли золоті й срібні медалі на чемпіонатах у Румунії

Днями у румунському місті Тиргу-Жіу відбувся Чемпіонат серед юнаків до 16 років зі спортивної радіопеленгації. У складі збірної команди України виступила вихованка вінницької МДЮСШ №2 Уляна Пізюк. Спортсменка здобула дві срібні медалі у командній категорії дівчат до 16 років. Цими ж днями проходив і Кубок Румунії ARDF «Constantin Brancusi», де спортсмени Вінниці вибороли золоті та срібні медалі.

Вихованці МДЮСШ №2 показали відмінні результати на Кубку Румунії – серед юніорок переможницею стала Майстер спорту Аліна Солоненко, а її подруга за командою Віра Володимирова здобула срібло. Серед юніорів срібло на Кубку Румунії завоював Артем Степанищев.

Відділення радіоспорту діє на базі вінницької МДЮСШ №2, його очолює Заслужений тренер України Сергій Зеленський. Він зазначає, що перед змаганнями спортсмени виконали колосальну підготовку щодо техніки і тактики.

«Спортивна радіопеленгація являє собою змагання між спортсменами різних вікових груп від 6 до 90 років, які за допомогою карти місцевості, компаса і спеціального приймача-пеленгатора з антеною направленої дії, повинні зайти радіопередавачі – «лисиці», які працюють на радіолюбительських діапазонах і розташовані в лісовій місцевості. Мета змагання – це знайти задане число «лисиць» за певний проміжок часу. Участь в змаганнях по спортивній радіопеленгації вимагає фізичної, технічної, тактичної і розумової підготовки. Радіопеленгація допомагає гармонійно розвивати інтелектуальні та фізичні вміння дітей, а також має оздоровчий вплив, адже змагання зазвичай проводяться на свфжому повітрі», – каже Сергій Зеленський.

Вінничани, які мають бажання займатися цим видом спорту, можуть звертатися у МДЮСШ №2 за адресою: Узвіз Бузький, 33, тел. 67-36-86. Крім того, тут культивують і інші види спорту: веслувальний слалом, веслування на байдарках та каное, спортивне орієнтування, тхеквондо (ВТФ), веслування на човнах «Дракон».

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook