Вінницькі спортсмени стали призерами чемпіонату України із маунтенбайку

У місті Чернівці пройшов основний чемпіонат України з велоспорту – маунтенбайк. Вихованці Вінницької дитячо-юнацької спортивної школи № 3 показали високі результати. Золоту медаль у гонці (елімінатор) серед юнаків завоював Марко Білінська, а Володимир Обухівський у кваліфікації юніори здобув «срібло». Також хлопці виграли по бронзовій медалі – Марко у гонці кросс-кантрі, а Володимир – шорт-трек.

Спортсменів підготували до змагань тренери-викладачі МДЮСШ № 3 – Володимир Липкань та Надія Коваленко. Як розповіла пані Надія, у чемпіонаті України із маунтенбайку брали участь 140 учасників із 16 областей, тому боротьба була напруженою. Проте, за її словами, юнаки активно готувались до чемпіонату, тож показали гідний результат.

«Будучи на зборах в Чернівцях, хлопці брали участь у відкритому чемпіонаті області з велосипедного спорту маунтенбайк “кросс-кантрі”, де посіли призові місця. Володимир Обухівський здобув золоту медаль, а Марко Білінська – бронзову», – говорить тренер-викладач міської дитячо-юнацької спортивної школи № 3 Надія Коваленко.

Також тренерка зазначила, що хлопці займаються у спортивній школі вже чотири роки і за цей час обоє стали кандидатами у майстри спорту України.

«Марко – дворазовий чемпіон України із маунтенбайку, а Володимир багаторазовий призер чемпіонату України. Хлопці активно тренуються, навчаються техніці обраного виду велосипедного спорту, удосконалюють рухові якості: рух по велотреку – вхід та вихід із віражу. Завдяки такій цілеспрямованій роботі вони досягають успіхів», – додає Надія Коваленко.

Довідка:

Маунтенбайк – вид спорту, що включає їзду на велосипеді бездоріжжям, зазвичай пересіченою місцевістю за допомогою спеціально обладнаного гірського або гібридного дорожнього велосипеда. Зазвичай гірські велосипеди поділяють загальні характеристики, призначенні забезпечити витривалість на поганій дорозі: широкі шорсткі шини, товсті трубки рами, амортизатори на передній вилці або на обох. В результаті гірський велосипед важить помітно більше дорожнього.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook