Вінничанин приніс учнівській збірній України перше золото в змаганнях з самбо

Антон Додон, вихованець Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 5 та учень ліцею № 21, здобув золоту медаль в категорії 53 кг на перших Європейських іграх з єдиноборств, представляючи учнівську збірну України.

Про це інформує Місто, посилаючись на Вінницьку міську раду.

Міський голова Сергій Моргунов привітав самбіста та зазначив: «Пишаємося успіхами вінницького спортсмена!»

На турнір в м. Белград (Сербія) з’їхались 246 учнів зі всієї України аби позмагатися у пʼяти видах спорту: греко-римська і вільна боротьба, дзюдо, самбо і тхеквондо ВТФ. Заслужене «золото» з самбо виборов вінничанин Антон Додон.

Юнак вступив у МДЮСШ №5 у 2017 році, відтоді займається на відділеннях дзюдо та боротьби самбо у тренерів-викладачів Олега Бузовського та Володимира Белікова. Наприкінці травня цього року йому присвоєно I розряд з боротьби самбо та I розряд з дзюдо.

Зазначимо, що з 3 по 5 лютого у Львові проходив чемпіонат України з боротьби самбо серед чоловіків та жінок, на якому Антон Додон, у ваговій категорії 53 кг посів почесне 1 місце та виконав норматив МСУ.

«Антон Додон – приклад талановитого спортсмена, який заслужено приніс славу Вінниці. Його успіх на перших Європейських іграх свідчить про високий рівень підготовки та надзвичайний потенціал. Він є гордістю не лише для своїх тренерів та школи, а й для всього спортивного руху Вінниці. Вітаємо Антона з заслуженою перемогою і бажаємо йому нових досягнень на міжнародній арені!» – говорить голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський.

Також він додав, що за результатами рейтингу серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл України за 2022 рік, проведеного Міністерством молоді та спорту України, вінницькі МДЮСШ №№ 2, 5 визнані одними з кращих спортивних шкіл у країні. А Вінниця за останніми результати Всеукраїнського муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту – IRI Ukraine, очолює рейтинг за рівнем надання спортивних послуг.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook