Стипендії призерам Європи від  Президента України

Стипендії Президента України за успіхи в 2019 році отримають три веслувальники Вінниці та їхні тренери.

Дмитру Даниленку призначили стипендію у розмірі 4 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Він є бронзовим призером чемпіонату Європи 2019 року серед молоді (до 23 років) з веслування на байдарках і каное. Виступав у човні-одиночці. Стипендії у розмірі 1 прожиткового мінімуму для працездатних осіб отримуватимуть його наставники Володимир Джига і Світлана Сергун.

А наші бронзові призери чемпіонату світу 2019 року серед юніорів (до 18 років) з веслування на байдарках і каное Антон Жовтюк і Олег Петров отримуватимуть стипендії у розмірі 3 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Також вшанували і їх партнерів по човну-четвірці з інших регіонів.
Всі три спортсмени-стипендіати нашого обласного центру – вихованці Вінницької СДЮШОР із веслування імені Юлії Рябчинської. Старшій тренер цієї спортшколи, заслужений тренер України Сергій Бутенко розповів, що минулого року жоден із нинішніх стипендіатів і взагалі жоден із наших веслувальників не отримував стипендії Президента України. Хоча такі випадки були у попередні роки.
За словами тренера, один із наших стипендіатів, Дмитро Даниленко, є реальним претендентом на участь в Олімпійських іграх 2021 року у Токіо (Японія).

– Торік на чемпіонаті світу олімпійські ліцензії надавалися за перші 9 місць. Дмитро Даниленко не потрапив до фіналу, поступившись конкуренту лише дві соті секунди. Цей суперник в підсумку виявився шостим, – каже Сергій Бутенко.

Дмитро Даниленко міг здобути олімпійську перепустку на відбірних стартах у Чехії. Її надавали за 1-2 місця. Він був реальним фаворитом. Але ці змагання перенесли через пандемію коронавірусу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook