Шахово-шашковий клуб при Вінницькій бібліотеці-філії №7 запрошує дітей на заняття

Опанувати гру з «нуля» або спробувати свої сили в запеклих баталіях за шаховою дошкою – усе це своїм відвідувачам пропонує Вінницька бібліотека-філія №7 (вул. Баженова, 32). В її стінах ось уже 3 роки діє шахово-шашковий клуб для дітей віком від 6 до 14 років. Його створили завдяки перемозі в конкурсі «Бюджет громадських ініціатив». До навчання запрошують як завсідників клубу, так і всіх охочих, в тому числі малечу, яка нині перебуває на території Вінниці. Заняття відбуваються у змішаному форматі (онлайн та наживо) щопонеділка, в середу та четвер з 10:00 до 18:00 год.

«Шахово-шашковий клуб – унікальний проєкт у нашій бібліотечній системі. Він не лише єдиний у своєму роді, а й надзвичайно затребуваний. Його онлайн-заняття не припинялися як під час пандемії, так і в умовах війни. А віднедавна діти знову мають можливість відвідувати свій улюблений клуб», – розповіла в.о. директора закладу культури «Вінницька міська бібліотечна система» Тетяна Верещак.

Вона додає, що сьогодні у клубі займаються майже 60 дітей, а загалом за час його існування таких вихованців було близько 200. Усі вони пройшли шахово-шашковий вишкіл тренера з багаторічним досвідом Віктора Стронського – викладача міської дитячо-юнацької спортивної школи №6, майстра спорту України з шахів, багаторазового переможця та призера міжнародних турнірів з шахів за листуванням.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook