Війна в Україні буде основною темою обговорень під час головування Італії у G7

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що війна Росії проти України, криза на Близькому Сході, спричинена атаками ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня, і штучний інтелект стануть основними темами головування країни у “Групі семи” (G7) у 2024 році.

Про це повідомляє ANSA.

“Захід продовжує виявляти велику солідарність з Україною, і G7, яку з 1 січня очолить Італія, окрім Близького Сходу та штучного інтелекту, сфокусується на українському питанні”, — сказав Таяні.

За його словами, для Риму пріоритетом залишається допомога Україні в захисті її територіальної цілісності. Таяні зазначив, що Італія продовжує свій “внесок”, надаючи всебічну допомогу українцям.

“Ми хочемо миру, як в Україні, так і на Близькому Сході. Але потрібно досягти цілей, які справді можуть гарантувати стабільну основу для переговорів”, — сказав очільник МЗС Італії й додав, що “потрібно досягти ситуації, яка змусить росіян вийти (з України – ред.), а потім сісти за стіл переговорів”.

Раніше міністр оборони Італії Гвідо Крозетто заявив, що країни Заходу повинні продовжувати підтримувати Україну, але разом з цим “потрібно шукати політичне рішення для припинення війни в Україні”.

19 грудня італійський уряд схвалив продовження надання Україні допомоги до кінця 2024 року. Раніше міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявляв, що Рим надав Києву сім пакетів допомоги в оборонній сфері.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook