Україна працює заради вступу до ЄС — Зеленський

Уряд обговорює вступ України до Європейського Союзу з державами-членами ЄС і готовий працювати заради виконання цієї мети.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час вечірнього звернення.

“Продовжуємо дуже активно працювати в усіх країнах Європейського Союзу щоденно, щоб там однаково сприймалася ситуація щодо кандидатства для нашої держави – і на заході, і на сході, і на півночі, і на півдні Європейського Союзу”, — зазначив президент.

За його словами, більшість європейців підтримують інтеграцію України.

“А якщо європейці підтримують, то політики, які поки що сумніваються в деяких країнах, не мають протиставляти себе людям, суспільству і самому ходу європейської історії”, — підкреслив політик.

Окрім того, президент звернувся до учасників міністерської зустрічі Організації економічного співробітництва та розвитку.

“Це — одна з найбільш впливових міжнародних організацій світу. Зв’язки з Росією вони розірвали. Але потрібні також і сутнісні рішення – потрібен конкретний тиск на Росію за те, що вона робить, зокрема й за спровоковану нею кризу на світовому ринку продовольства”, — наголосив Зеленський.

Президент додав, що провів важливу нараду з урядовцями.

“Економіка, бізнес, робочі місця. Обговорили дії на трьох рівнях – те, що потрібно зробити прямо зараз, те, що можемо зробити найближчим часом, як би складно не було, і те, що обовʼязково зробимо після війни”, — зазначив політик.

Серед тем, які обговорювались на нараді — програма спеціальних грантів для підтримки малого й середнього бізнесу, розвиток сектору безпеки, розширення робочих місць, фаховість та технологічність, промислове відновлення та залучення інвестицій в державу.

“Зараз в Україні багато дискусій про те, якою має бути економічна політика держави і в час війни, і тоді, коли повернемо мир. Хочу підкреслити одну деталь. І ця деталь – фундаментальна. Ми вже маємо звикати до того, що в суспільстві можуть бути тільки дві частини – ті, хто захищає нашу незалежність, і ті, хто працює так, щоб забезпечити цей захист. І це не питання тієї чи іншої економічної доктрини, не питання тієї чи іншої політичної позиції. Ми просто не можемо собі дозволити, щоб в країні залишалася тіньова частина економічного життя”, — підсумував президент.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook