Столтенберг заявив про нагальну потребу в посиленні протиповітряної оборони України

Останні ракетні обстріли Росією території України демонструють нагальну потребу в посиленні протиповітряної оборони України. Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондентка Суспільного.

“Україні потрібні різні види протиповітряної оборони, малої дальності, системи протиповітряної оборони, щоб збивати балістичні ракети, крилаті ракети, безпілотники, різні системи для різних завдань. Україна є великою країною. Тому нам потрібно збільшити масштаби допомоги, щоб допомогти Україні захистити ще більше міст і більше території від жахливих нападів Росії на цивільне населення”, — сказав він.

За словами Столтенберга в останні тижні відбувається найсерйозніша ескалація війни з часів вторгнення Росії в Україну в лютому.

“Росія мобілізує тисячі людей. Вони намагаються незаконно приєднати нові українські землі. І ми бачили невибіркові удари по українських містах. І, звісно, ми також чули завуальовані ядерні загрози, що надходять з Москви. Все це робить цю ескалацію більш серйозною з лютого”, — зазначив генсек НАТО.

За його словами, сьогодні міністри країн НАТО зустрінуться з міністром оборони України Олексієм Резніковим.

“У посланні союзників по НАТО буде те, що ми непохитні у своїй підтримці України, що ми готові до довгострокових заходів і підтримуватимемо їх стільки, скільки буде потрібно. На вечері з міністрами країн НАТО сьогодні обговоримо, як збільшити підтримку України, і пріоритетом буде посилення її протиповітряної оборони”, — заявив Столтенберг.

Він також зазначив, що зараз є питання як поповнити запаси озброєння в країнах НАТО, бо військова допомога Україні, зменшила запаси боєприпасів НАТО.

“Ми можемо виробляти більше зброї, більше боєприпасів, щоб забезпечити нашу оборону і щоб продовжувати підтримку України”, — сказав генсек НАТО.

Столтенберг також висловився щодо участі Білорусі у війні проти України.

“Я очікував, що режим Лукашенка перестане бути співучасником цієї війни.Але ми бачимо що Білорусь використовується як плацдарм для ракетних ударів по Україні, і президент Лукашенко повинен припинити допомогу та підтримку російських військових”, — зазначив він.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook