Прем’єр Великої Британії втретє прилетів до України й оголосив новий пакет допомоги

До Києва в День Незалежності приїхав прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон і оголосив новий пакет допомоги на понад 50 мільйонів фунтів стерлінгів.

“Те, що відбувається в Україні, має значення для всіх нас. Тому я сьогодні в Києві. Тому Велика Британія продовжуватиме підтримувати наших українських друзів. Я вірю, що Україна може і виграє цю війну”, — написав Джонсон.

Під час сьогоднішньої зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у Києві з нагоди 31-ї річниці незалежності України британський прем’єр-міністр також оголосив новий пакет допомоги на 54 мільйони фунтів стерлінгів, який включатиме сотні найсучасніших безпілотників та протитанкові боєприпаси.

На урядовому сайті зазначено, що у новий пакет також увійдуть 850 ручних мікродронів Black Hornet, які спеціально розроблені для використання в містах і селах і призначені для виявлення сил противника, що наближаються.

Також Велика Британія готується надати Україні транспортні засоби для пошуку мін у прибережних водах — найближчими днями українські спеціалісти вчитимуться використовувати їх у Британії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook