Макрон і Шольц вимагають перемовин на умовах України та обіцяють підтримку

Канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент Франції Еммануель Макрон заявили про необхідність проведення перемовин щодо припинення вогню на умовах України.

Про це лідери двох країн повідомили на брифінгу за результатом перемовин, передає Bloomberg.

“Ми, як і раніше, зосереджені на нашій меті: зробити все можливе, щоб домогтися припинення вогню, допомогти Україні вести перемовини на тих умовах, які вона вирішить. Тому що наша позиція полягає в тому, щоб відстоювати суверенітет та територіальну цілісність України”, — сказав Макрон.

Він додав, що припинення вогню залишається необхідною умовою для успіху перемовин, а остаточне виведення військ РФ — кінцевою метою.

Своєю чергою Шольц назвав Україну частиною європейської родини та пообіцяв, що обидві країни й надалі продовжать надавати Україні фінансову, гуманітарну та військову підтримку.

“Німеччина та Франція разом стоять на боці України як частина європейської сім’ї. Ми виступаємо за Європейський Союз, який стоїть за мир та свободу, за демократію та верховенство права”, – написав він у Twitter.

9 травня президент Франції Емманюель Макрон приїхав до Берліна на зустріч із канцлером Німеччини Олафом Шольцом щодо підтримки України у війні проти РФ.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook