Коаліція з 20 країн працюватиме, щоби посилити українську ППО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 28 листопада заявив, що союзники України повинні бути готові до нових боїв і посилюватимуть українську протиповітряну оборону.

Про це він сказав у коментарі на ґанку перед зустріччю з міністрами закордонних справ Альянсу.

“Ми бачимо інтенсивні бої вздовж лінії фронту і хвилю атак безпілотників на українські міста, і ми повинні бути готові до нових боїв, а також до нових повітряних і ракетних атак на українські міста”, — говорить Столтенберг про те, чого очікує від країн-партнерів України.

Він нагадав, що кілька тижнів НАТО створило навчальний центр у Румунії для підготовки пілотів ЗСУ для польотів на винищувачах F-16. І сказав про роботу, аби посилити українську ППО під час зими:

“Зараз є 20 країн, які створили коаліцію, щоб забезпечити більшу протиповітряну оборону і координувати зусилля для її забезпечення. Отже, союзники роблять це, і ми очікуємо, що на сьогоднішньому і завтрашньому засіданнях вони підтвердять свою рішучу підтримку України”, — каже генсек НАТО.

Посадовець упевнений, що і США продовжуватимуть надавати підтримку Україні, тому що це в інтересах безпеки Сполучених Штатів і відповідає домовленостям усередині НАТО. Ідеться про інтереси безпеки Альянсу, наголосив генеральний секретар.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook