Кір відступає, а грипу у Вінниці ще немає

На Вінниччині суттєво покращилась епідситуація з захворюванням на кір. Спостерігається зниження кількості хворих – за минулий тиждень зафіксовано три випадки: один дорослий і двоє дітей. Всі випадки не важкі.

Про це, 25 листопада, під час щопонеділкової апаратної наради звітувала заступник директора Департаменту охорони здоров’я Вінницької облдержадміністрації Надія Марусяк.

«Наразі вакцини проти кору є вдосталь, окрім вакцини АДП для дітей 6-річного віку. Проте на минулому тижні до Вінницької області із Закарпаття направлено 2 тис. доз вакцин АДП і на початку грудня, відповідно до розподілу МОЗ, область отримає необхідну кількість вакцин АДП для дітей 6-річного віку, що забезпечить 100% від потреби. Крім того, працює 5 мобільних щеплювальних бригад. Завдяки активній інформаційній кампанії, в порівнянні з минулим місяцем, значно збільшилась кількість вакцинованих осіб з 57,2 до 67,7%. Люди розуміють і самі виявляють бажання зробити щеплення», – підкреслила Надія Марусяк.

Епідемічна ситуація щодо грипу і ГРВІ, за її словами, також стабільна. Жодного підтвердження випадків захворювання на грип не зафіксовано. Щеплення від грипу зробили близько 12 тис. жителів Вінниччини. Цьому сприяє вінницька міська програма, відповідно до якої бажаючим зробити щеплення від грипу відшкодовується 50% вартості вакцини.

Щотижнево проводиться моніторинг готовності закладів охорони здоров’я до епідемії грипу на предмет наявності противірусних, антибактеріальних препаратів і засобів захисту. В цілому всі лікарні забезпечені необхідними препаратами і медичними засобами. В наявності майже 2 тис. упаковок «Таміфлю», що є достатньою кількістю. Також в лікарнях первинної ланки наявні швидкі тести на грип.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook