Вінницьку облдержадміністрацію та поліцію підсвітять помаранчевим

Вінниччина долучилась до Всесвітньої кампанії «16 днів проти насильства». Щоб відзначити початок акції, 25 листопада, о 17.00, здійснять підсвітку приміщень Вінницької облдержадміністрації та Головного управління Нацполіції у Вінницькій області у помаранчевий колір. Це офіційний колір кампанії.

“Акція спрямована на привернення уваги на подолання та запобігання насильству над жінками – складної проблеми, яка потребує комплексного підходу до її вирішення. Окрім зусиль на рівні влади, міжнародних та громадських організацій, необхідні також зміни у свідомості кожного українця та розуміння, що насильство є абсолютно неприйнятним”, – інформує Департамент соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації.

За даними досліджень UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні щороку близько 1,1 млн жінок зазнають насильства. Лише кожна третя постраждала звертається за допомогою. Ґендерно зумовлене насильство підриває здоров’я, гідність, безпеку та незалежність постраждалих. При цьому воно часто залишається прихованим через сформовану суспільством культуру замовчування.

У Вінницькій області за десять місяців цього року зафіксовано 9161 звернень щодо домашнього насильства.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook