Вінницький обласний центр крові потребує донорів-носіїв таких груп крові: B (III) rh (-), AB (IV) rh (+) та AB (IV) rh (-). Забір крові здійснюється з понеділка по п’ятницю, з 8:00 до 15:00 та щосуботи з 8:00 до 14:00 за адресою: вулиця, Пирогова, 48.
Про це йдеться на сторінці Вінницького обласного центру служби крові.
Контактні телефони: +380432 551 575 та +38 067 492 00 34.
Як підготуватися до здачі крові
За 48 годин перед донацією крові не можна вживати копчену, гостру та смажену їжу зі спеціями. Варто відмовитися також від соління та молочних продуктів, яєць. Через мікрочастинки жиру сироватка крові стає надто густою, в’язкою та набуває каламутного вигляду. Не можна їсти також горіхи, фініки та банани, а ще буряк. Чорницю ж варто припинити їсти за 72 години до забору крові.
До заборонених продуктів належать також ковбасні вироби (сосиска, ковбаса, балик, шинка), чипси, сухарики, халва, насіння, снеки, кетчуп, майонез, інші магазинні соуси та маринади, а ще солодкі напої, що містять барвники. За 48 годин не можна вживати й алкоголь та енергетичні напої.
Перед здачею крові сніданок має бути легким. Рекомендовано випити воду, солодкий чай, компот із сухофруктів. Поїсти потрібно за 2-3 години до процедури.
Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook