Семінар «Туристична Вінниця і з чим її їсти» влаштували безкоштовно для адміністраторів, офіціантів, барменів, хостес та рецепціоністів вінницьких закладів. Учасникам розповіли історію та цікаві факти про Вінницю, а також влаштували командне змагання. Усе для того, щоб представники сфери гостинності знали, що розповідати гостям про Вінницю.
Практичний семінар організували департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради і Вінницька асоціація гостинності «ХлібСіль». Він відбувся 2 травня у туристичному хабі Visit Vinnytsia, а його учасниками стали близько 30 представників сфери гостинності з різних мікрорайонів Вінниці.
Як зазначив молодий та цілеспрямований очільник департаменту Олександр Вешелені, ідею цього семінару виношували ще на початках проєкту «Вінницький стандарт гостинності», і попри виклики пандемії та війни вирішили не зволікати більше з його проведенням, адже поновлення туристичних потоків хай і не швидко, але відбувається, і відвідувачі дедалі частіше запитують про різні формати дозвілля у місті та його історію. Особливо це стало відчутно після переміщення десятків тисяч українців з різних регіонів до Вінниці.
«Ви перші у своїх закладах зустрічаєте гостей нашого міста, тому дійсно є амбасадорами Вінниці, – звернулася до присутніх Інна Кривешко, голова Вінницької асоціації гостинності «ХлібСіль». – Якщо ви проходили “Вісім кроків до серця гостя” (це перелік правил Вінницького стандарту гостинності), то знаєте, що там є пункт “Закохай гостя у своє місто”. І сьогоднішній захід спрямований саме на те, щоб ви більше дізналися про Вінницю, провели змістовно час, надихнулися і далі ось цю любов передавали вашим гостям. Зараз воєнний час і туристів у містах нашого регіону мало. В основному ваша аудиторія (крім корінних вінничан) – це внутрішньо переміщені особи. Але ми не зупиняємося, розвиваємось і навчаємось, щоб бути готовими після перемоги до прийому великої кількості туристів з усього світу».
Під час семінару працівники департаменту розповіли присутнім про історію та сучасність рідного міста, цікаві факти про Вінницю, топ-10 активностей, які варто радити, а також про перевірені джерела інформації для туристів. Вінницька гідеса Тетяна Рибак поділилася досвідом перетворення великого набору фактів у цікавий сторітелінг, який однаково захоплює як вінничан, так і приїжджих. Після цього учасники мали нагоду напрацювати навички спілкування з різними цільовими групами та, зрештою, вибороти призи у командному змаганні «район на район».
«На такі події потрібно приходити, адже вони мотивують, вони ще раз закохують нас у місто і показують дуже багато цікавих історій. Ми дізнаємось якісь нові факти, які можемо використати в нашій роботі, щоб розповісти і порадити цікаве гостям», – поділилася учасниця семінару, адміністраторка готельно-ресторанного комплексу «Затишок» Ірина Троскот.
Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook