У Вінниці шукають приватний навчальний заклад, який готовий працювати у партнерстві з муніципалітетом

На вул. Трамвайній збудували дошкільний заклад, і наразі шукають орендаря, аби тут запустити перший інноваційний проект з муніципально-приватного партнерства. У цьому приватному закладі має навчатися не менше 20% дітей з цього мікрорайону, які вже зареєстровані в електронній черзі до дитячого садочка. 

Щоб організувати роботу першого у Вінниці інноваційного садочка у рамках муніципально-приватного партнерства, претенденти мають перемогти у конкурсі.  За його умовами тут мають відкрити не менше 5 груп, з яких як мінімум одна – для дітей раннього віку. В цілому заклад повинен прийняти не менше 100 вихованців. Також переможець конкурсу зобов’язаний облаштувати нове приміщення обладнанням, устаткуванням та інвентарем для повноцінної роботи. 

«Конкурс абсолютно відкритий. Ми розраховуємо, що створення такого закладу в рамках муніципально-приватного партнерства – з одного боку, продемонструє приватним закладам дошкілля переваги цього проєкту. І в результаті його реалізації – буде зацікавленість таких закладів брати діток із загальної черги, за яких доплачуватиме міський бюджет. А з іншого – це можливість забезпечити додатковими місцями діток, які перебувають у черзі на відвідування садочка. І у них буде можливість навчатись за новаторськими методиками – з використанням цифрових технологій, іноземним мовам та за спеціальними оздоровчими методиками», – каже директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.  

За дітей із загальної черги у такому садочку місто буде платити за тим же принципом, як і в звичайних садочках. Компенсація з бюджету буде на рівні середньої вартості утримання дітей в комунальних дошкільних закладах. Аналогічно розраховуватиметься і розмір батьківської плати. Пільгові категорії діток утримуватимуться безкоштовно.

Орендувати приміщення пропонується на 15 років без права викупу з обов’язковим збереженням цільового призначення як закладу дошкільної освіти. Термін подачі заявок на участь у конкурсі – до 28 листопада 2019 року включно. 

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook