Біля 10-ти вінницьких шкіл висадять 115 дерев

До екологічної акції з висадки дерев долучилось десять шкіл міста. На їх пришкільних територіях висадять 115 дерев. Серед саджанців – гостролистий клен, граб, калина, акація та інші види. Перші 26 дерев сьогодні, 19 листопада, висадили на території школи № 5.

Висаджувати дерева прийшли учні зі своїми батьками, дідусями та бабусями. 

– Це дуже гарна акція, яку започаткував департамент освіти, і до неї долучилися школи. Приватний підприємець Ігор Дергачов безкоштовно 115 зелених саджанців. Проблема екології дуже хвилює сучасний світ, і ми багато робимо, щоб дітям привити відповідну поведінку. Проводимо на цю тему тренінги, семінари, форуми. Така акція формує екологічну свідомість у школярів.  До акції «Посади дерево – збережи довкілля» залучено десять шкіл, – каже директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко. 

Директорка школи №5 Наталя Кучма зазначає, що вони завжди активно долучаються до екологічних акцій. Заклад функціонує як школа першого ступеня три роки і раніше тут росло багато старих аварійних дерев. За півтора роки їх вирізали, а на їхньому місці тепер висаджують нові. За словами Наталії Кучми, цього року на пришкільній території висадили 150 кущів троянд, декоративні кущі, туї та іншу зелень.

– Ми надзвичайно переймаємося вихованням екологічної культури наших молодших школярів. Тому, якщо трапляються подібні заходи, беремо в них участь. Ми вдячні Ігорю Дергачову, який презентував нам 26 дерев. Це надзвичайно важливо для наших школярів, – додала Наталя Кучма. 

Ігор Дергачов – приватний підприємець, який займається ландшафтним дизайном. Він розповів, що давно хотів зробити свій внесок в озеленення міста і в цьому році розпочав добру справу.  

– У мене давно виникла ідея, зробити щось корисне для міста. Звернувся до департаменту комунального господарства та благоустрою і запропонував надати дерева для висадження у місті. Було прийнято рішення висаджувати їх у школах. І сьогодні ми розпочали висадку на території школи №5. Ці дерева не потребують якогось спеціального догляду, їх потрібно тільки поливати. Сьогодні ми трошки обрізали крону для того, аби збалансувати її з корінням, щоб саджанці краще прижилися, – зазначив Ігор Дергачов.  

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook