За хамське ставлення до пацієнтів вінницьких медиків "будуть карати"

На засідання виконавчого комітету Вінницкьої міськради 28 листопада директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш розповів про виконання Програми «Здоров’я вінничан на 2017-2020 роки» у 2019 році. А міський голова Сергій Моргунов після звіту звернувся до керівників медичних закладів з вимогою підвищення якості надання послуг вінничанам і наголосив, що випадки хамської поведінки по відношенню до пацієнтів – недопустимі, і за це будуть карати.

«Враховуючи певні виклики по бюджету міста Вінниці на 2020 рік ми продовжуємо працювати. І ті виклики, які стосуються зокрема госпітальних округів – ми будемо оперативно вирішувати. Але наголошую – мені потрібна якість надання медичних послуг. І це стосується і первинної, і вторинної ланки. За хамську поведінку медичного персоналу до пацієнтів будемо карати. Шановні керівники закладів, звертаюсь до всіх: ваше завдання – мінімізація будь-яких корупційних ризиків, щоб люди мені не жалілися, що лікарі беруть від 50 гривень до 500 доларів за ті чи інші речі. Вторинна ланка на сьогоднішній день – це серйозний виклик працювати в нових умовах. Ви дійсно до квітня маєте підготуватися. Все, що стосується забезпечення необхідним обладнанням і необхідними засобами, – ми це передбачили в бюджеті міста, щоб дати можливість вторинній ланці перейти на договори з НСЗУ. Також ми маємо завершити будівництво корпусу лікарні швидкої медичної допомоги, вирішуємо спільно з ОДА проблематику по будівництву кардіоцентру», – резюмував міський голова Сергій Моргунов.

Нагадаємо, що нині вінничанам медичні послуги надають 15 закладів охорони здоров’я, 13 з яких – комунальні некомерційні підприємства: 5 центрів первинної медико-санітарної допомоги, 4 міських клінічних лікарні, 2 пологових будинки, міська стоматологічна поліклініка, Вінницький регіональний кардіологічний центр серцево-судинної патології, медичний стоматологічний центр та міський лікувально-діагностичний центр.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook