Від 36 до 66% проб води в області не відповідає санітарним вимогам

У жовтні-листопаді цього року у Вінницьку регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міських, районних та міжрайонних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області доставили 1084 зразки проб для проведення лабораторних досліджень.

“Проби відбирали у дитсадках, школах, інтернатах і з криниць громадського користування”, – інформує прес-служба Головного управління держпродспоживслужби у Вінницькій області.

З джерел централізованого водопостачання доставлено 350 проб питної води, з них не відповідало санітарним вимогам за мікробіологічними показниками 125 (36%) проб, за санітарно-хімічними – 139 (40%) проб. З джерел децентралізованого водопостачання доставлено 484 проби питної води, з них не відповідало санітарним вимогам за мікробіологічними показниками 318 (66%) проб, за санітарно-хімічними – 304 (63%) проби.

При проведені планових та позапланових заходів державного нагляду з дитячих дошкільних та шкільних закладів доставили 250 проб готових страв для досліджень на бактеріологічне забруднення, з них 33 (13%) виявилися позитивними.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook