За що вінницькі аграрії мають подякувати глобальному потеплінню

Глобальні зміни клімату планети, які лякають світову спільноту та екологів, поки йдуть на користь аграріям Вінницької області.

Про це говорить інженер, співзасновник інжинірингової компанії Interprojekt GmbH Іван Кунь.

“Якщо подивитися, що вплине на зміну саме аграрної логістики, то треба, звичайно, розглянути такий фактор як зміщення кліматичних зон. В результаті чого всі великі обсяги зерна будуть вирощуватися в таких областях як Сумська, Чернігівська, Київська, Житомирська, Хмельницька, Львівська, Тернопільська, Вінницька, Полтавська, які розташовані не так вже і близько до портів”.

За його словами, за таких обставинах попит на залізничні перевезення всередині країни буде збільшуватися і вимагати інвестування.

“В той же самий час все більш актуальним стає питання річкових перевезень. З’являється необхідність в перевальних хабах, які зможуть забезпечувати швидке навантаження та перевантаження на водний транспорт. Вже кілька українських компаній розглядають можливість оптимізувати транспортні витрати з північних областей країни, прораховуючи необхідні інвестиції у річкові перевезення. Також кілька гравців думають про інвестування в мережу регіональних транспортних логістичних перевальних пунктів, до яких увійдуть потужності зі швидкого приймання та швидкого відвантаження”, – вважає Іван Кунь.

Отже значення Південного Бугу, як можливої транспортної артерії для сільгоспперевезень, найближчим часом в очах інвесторів теж може зрости.

Нагадаємо, замість сосон і ялинок Вінниччину планують засадити “хвойним дубом”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook