“Укрзалізниця” готує зміни до тарифів: які квитки на потяги можуть подорожчати

Компанія “Укрзалізниця” не планує до кінця війни підвищувати базові тарифи, але пропонують модель, яка передбачає підвищення цін на деякі квитки. 

Про це в інтерв’ю Forbes Ukraine заявив керівник пасажирського напряму “Укрзалізниці” Олександр Перцовський.

“До кінця війни українці точно матимуть змогу купувати доступні квитки — це наше зобов’язання як соціальної компанії. Але це не означає, що ми підписуємося під відсутністю будь-яких змін”, — наголосив він.

За його словами, у компанії пропонується модель, яка передбачає кілька тарифних змін, зазначивши, що поки це лише обговорення. Зокрема, пропонують гнучке ціноутворення для всіх класів потягів “Інтерсіті+”. При цьому можуть бути встановлені певні цінові обмеження. 

“Відпустити ціни на квитки класу СВ, щоб ціни регулювалися ринком залежно від попиту. Попри високу вартість, ці квитки розкуповуються найшвидше”, — зазначив Перцовський.

Він наголошує, що запровадження більш гнучкої, динамічної тарифної моделі дозволить варіювати ціни на квитки залежно від годин, та днів та інших параметрів.

Водночас залишатимуться й найбільш доступні тарифи для тих людей, яким критично важлива саме вартість квитка. За його словами, компанія пропонує для базових тарифів на перспективу передбачити помірну індексацію з урахуванням інфляції.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook