“Укренерго”: у вечірні години споживання електроенергії зменшилося

Через спеку споживання електроенергії зберігається на високому рівні. Однак 18 липня його пік змістився на денний період — 15:40 — і був майже на 2% нижчим, ніж у понеділок. Це вказує про ощадливе споживання саме у найважчі для енергосистеми вечірні години.

Про це інформує Місто, посилаючись на “Укренерго”.

Коментуючи стан в енергосистемі України, енергетики відзначили, що у вечірні години з 20.00 до 23.00 споживання електроенергії дещо зменшилося.

“Вдячні кожному, хто допомагає українській енергосистемі працювати збалансовано та відновлюватися”, — йдеться у повідомленні.

За даними “Укренерго”, у денні години, коли споживання в країні ще не на максимумі, активно працюють сонячні електростанції. Завдяки цьому у енергокомпаній є можливість експортувати надлишок в денні години доби, заробляючи кошти на відновлення енергосистеми. Але вже в вечері споживання суттєво зростає. Для його покриття необхідні додаткові маневрові потужності – це теплові та гідроелектростанції, обсяг виробництва яких зараз обмежений.

“Внаслідок російських масованих атак на енергосистему пошкоджень зазнали всі теплові та гідроелектростанції, а також мережі “Укренерго”. Тривають активні відновлювальні роботи, а також планові ремонти на енергоблоках атомних електростанцій. Тому в енергосистемі обмежена кількість блоків, які можуть виробляти електроенергію, особливо для покриття вечірнього максимуму споживання”, — відзначили в “Укренерго”.

У вівторок, 18 липня, та середу, 19 липня, здійснюється експорт електроенергії у Молдову потужністю 67 МВт. Експорт триває у нічні та денні години – період, коли в енергосистемі є надлишок виробництва електроенергії. Зокрема, вночі — завдяки низькому споживанню, а вдень — через надлишок електроенергії в енергосистемі, коли активно працюють сонячні електростанції.

На 19 липня імпорт передбачено зі Словаччини у вечірні дефіцитні години з 17:00 до 23:00 до 270 МВт.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook