Україна 13 жовтня імпортує та експортує електроенергію

Україна 13 жовтня імпортує електроенергію у вечірні години зі Словаччини загальним обсягом 217 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 148 МВт. Також сьогодні здійснюється експорт до Словаччини та Молдови в нічні та денні години (період активної роботи сонячних електростанцій) загальним обсягом 4775 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 398 МВт.

Про це повідомляє пресслужба “Укренерго”.

У компанії також поінформували, що у четвер, 12 жовтня, максимальне споживання електроенергії у вечірні години було на 2% менше, ніж у середу 11 жовтня.

“Вчора, 12 жовтня, середньодобова температура була вдвічі вищою, ніж позавчора, 11 жовтня (13°C проти 6,2°C). На рівень споживання потепління вплинуло досить стримано: вечірній максимум 12 жовтня був на 2% нижче за показник 11 жовтня”, — йдеться у повідомленні.

В “Укренерго” зазначили, що через негоду частково знеструмлено 4 населені пункти в Чернігівській області.

“Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 483 населені пункти. Обстріли завдали нових пошкоджень мережам обленерго в Донецькій, Миколаївській, Харківській, Херсонській областях”, — йдеться у повідомленні.

На об’єктах генерації триває ремонтна кампанія та підготовка до опалювального періоду.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook