У Вінниці презентували документ першої закупівельної політики в Україні

Заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний повідомив на своїй сторінці у Facebook про презентацію у Вінниці першої закупівельної політики в Україні, як окремого документу.

Прикладом запровадження стала Вінницька міська клінічна лікарня швидкої допомоги.

Пан Очеретний зазначає, що запровадження алгоритму дій для всіх задіяних осіб у проведенні закупівель закладів, який впорядковує закупівельний процес і мінімізує ризики неуспішних закупівель дійсно необхідний.

Ідею впровадження закупівельної політики запропонували представники громадської організації «Філософія Серця».

На презентації учасники зустрічі змогли ознайомитись з аналітикою по Вінницькій міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги. За даними модулю аналітики лікарня за 3 роки провела 536 на очікувану вартість 314 мільйонів гривень. Економія на всіх закупівлях склала 18 млн. грн. Загалом за три роки на закупівлі лікарні було лише 7 скарг від учасників, з яких 3 задоволені і з боку Державної аудиторської служби був лиш 1 моніторинг, за результатами якого порушення не було підтверджено.

За словами політика, в

цілому закупівельна політика передбачає врегулювання взаємодії всіх учасників організації закупівель на всіх етапах – від планування до укладання договору та навіть із зазначення строків зберігання документів.
Представники медичних закладів і департаменту охорони здоров’я виявили зацікавленість у впровадженні закупівельних політик.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook