Серпень став рекордним по продажу нових електромобілів в Україні

Серпень 2024 року став історичною віхою для українського автомобільного ринку, оскільки протягом місяця було продано рекордні 1300 нових електромобілів (EV). Це досягнення є найвищим місячним показником продажів нових електромобілів в історії країни.

Незважаючи на незначне зниження частки ринку до 16%, абсолютна кількість продажів електромобілів різко зросла, що відображає зростаючий інтерес до екологічного транспорту серед українських споживачів. Про це пише Аvtosota.

Експерти галузі пояснюють цей сплеск поширеними спекуляціями щодо потенційного запровадження 15% військового податку на транспортні засоби, пропозицію, яку зрештою відхилив уряд. Однак просте обговорення цього податку значно підвищило продажі автомобілів, особливо електричних моделей.

З січня по серпень 2024 року в Україні було продано 8200 нових електромобілів, що на 30% більше, ніж за аналогічний період 2023 року. Найпопулярнішим брендом у серпні був BYD, який зайняв 25% ринку. Моделі BYD Song, Honda M-NV і Volkswagen ID.4 лідирують у продажах.

Цей рекорд підкреслює зростаючий рівень визнання та попиту на електромобілі в Україні, незважаючи на постійні проблеми, такі як відключення електроенергії. Ця тенденція також узгоджується з ширшим європейським переходом до екологічніших автомобільних рішень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook