Під час ранкової атаки дронами жоден енергооб’єкт не постраждав, але ситуація складна — Укренерго

Під час ранкової атаки дронами 14 грудня жоден енергооб’єкт не постраждав, але ситуація в системі все ще складна через великий обсяг пошкоджень унаслідок попередніх атак росії.

Про це повідомили в Укренерго.

​​“Середа почалась з масованої атаки дронів. Завдяки блискучій роботі сил протиповітряної оборони об’єкти енергетичної інфраструктури не зазнали ушкоджень — всі 13 БПЛА було збито”, — зазначили там.

В Укренерго зазначили, що напередодні було введено в роботу ще один блок на атомній станції — це допомогло не застосовувати минулої доби аварійні відключення для збалансування енергосистеми.

“Але ситуація в енергосистемі України все ще залишається складною через великий обсяг пошкоджень в енергетичній інфраструктурі. Зберігається значний дефіцит електроенергії”, — додали в Укренерго.

Найскладніша ситуація на сході — через майже щоденні обстріли енергооб’єкти постійно зазнають пошкоджень. Ремонтні роботи сповільнюються через небезпеку для життя ремонтників.

Що відомо про атаку 14 грудня

Близько шостої ранку 14 грудня в Києві та низці областей почалась повітряна тривога. Згодом кияни почули звуки вибуху. росіяни випустили 13 “шахедів” — дронів-камікадзе іранського виробництва. Усі дрони збили Повітряні сили ЗСУ, ППО спрацювала в Київській області, водночас уламки від збитих безпілотників влучили в одну адмінбудівлю, ще чотири житлові будинки в Шевченківському районі столиці зазнали незначних пошкоджень. Люди не постраждали.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook