Перше українське судно з продовольством прибуде до Стамбула опівночі — Міноборони Туреччини

Стамбул очікує на прибуття корабля Razoni з українським збіжжям пізно вночі 3 серпня. Про це повідомив Координатор спільного координаційного центру, помічник генерального директора Директорату безпеки та оборони Міністерства національної оборони Туреччини Озгур Озджан Алтунбулак на брифінгу, передає Тelegraph.

“Очікується, що судно під назвою Razoni, яке ми очікували та слідкували за ним раніше, стане на якорі в місті Стамбул опівночі…Вантажне судно вийшло з українського порту Одеса до Лівану. Хід цього судна планувалася нашим центром та продовжує ним відстежуватися. Маршрут відходу судна, гуманітарний коридор, яким воно слідує, детальні питання щодо контролю за потребами, які можуть виникнути, виконуються відповідно до процедур і принципів, погоджених у центрі”, — заявив координатор.

Після процедур буде проведено інспекцію судна за участю делегації, що складається з представників Туреччини, Російської Федерації, України та ООН, і судно продовжить свій шлях за результатами перевірки, додав координатор. За його словами наразі триває підготовка та планування суден, які можуть вивозити зерно та подібні продукти харчування з трьох портів України.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook