На Вінниччині обговорили особливості використання «Електронної трудової книжки»

Пенсійники Вінниччини обговорили особливості оцифрування відомостей про трудову діяльність.

«Онлайн-обслуговування громадян – наше сьогодення. Саме інформаційні технології вже сьогодні дозволяють призначати пенсії та надавати послуги дистанційно, без відвідування Пенсійного фонду. Ми проводимо активну роботу в даному напрямку», – наголосила в ході засідання колегії Олена Корчака – начальник Головного управління Пенсійного фонду області.

“Начальник відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів Євгеній Франкевич в онлайн-режимі презентував сучасний сервіс Пенсійного фонду України – «Електронна трудова книжка». Він повідомив, що 27 грудня 2019 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України №1084, що затверджує Порядок обліку трудової діяльності працівника в електронній формі. Порядком передбачено, що всі дані з паперових трудових книжок будуть внесені до Реєстру застрахованих осіб”, — інформує Вінницька обласна державна адміністрація.

Варто зазначити, що на вебпорталі Пенсійного фонду України створено функцію «Надання скан-копій трудової книжки». Скористатись цим можуть як застраховані особи, так і роботодавці. Існує три способи переведення паперової трудової книжки в «цифру»:

  • застрахованою особою через персональний кабінет на вебпорталі Пенсійного фонду;
  • роботодавцем через кабінет страхувальника на вебпорталі Пенсійного фонду;
  • застрахованою особою через особисте звернення до Сервісного центру Пенсійного фонду.

Станом на 22 травня, до Пенсійного фонду Вінниччини через вебпортал надіслано 437 звернень щодо оцифрування скан-копій документів про стаж, відхилено через неналежну якість скан-копій – 19.

В частині інтелектуального призначення пенсій, тематику обслуговування продовжив заступник начальника Управління обслуговування громадян Сергій Ткачук.

Механізм автоматичного призначенням пенсії за віком – це так зване призначення пенсії по події. Тобто, коли людина досягає пенсійного віку, призначення пенсії здійснюється без її особистого звернення. Реалізації даного сервісу передує якісна робота з оцифрування паперових трудових книжок.

Нагадаємо, за кількістю зареєстрованих ІТ-ФОПів Вінницька область випередила Миколаївську.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook