На Вінниччині доплату до пенсії отримають родини загиблих в АТО/ООС

З 1 серпня Головним управлінням Пенсійного фонду України у Вінницькій області перераховано пенсії членам родин військовослужбовців, які загинули (померли) внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, отриманих під час безпосередньої участі в АТО/ООС.

Відповідно до Постанови Уряду від 3 серпня 2020 року №674 «Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб», на Вінниччині пенсії перераховано 261 утриманцю загиблих годувальників по 222 пенсійних справах.

Членам родин, які втратили годувальника, встановлено адресну державну допомогу до пенсії в розмірі, що не вистачає до 7800 грн. Якщо пенсію, у зв’язку з втратою годувальника, призначено на двох і більше членів сім’ї, допомога до пенсії встановлюється у сумі, не більшій 6100 гривень на кожного.

При цьому пенсійна виплата, обчислена на всіх членів сім’ї, виплачується в межах максимального розміру пенсій, визначеного ст. 43 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» 17120 грн.

У Вінницькій області середній розмір підвищення перерахованих пенсій склав 1946,70 грн. Додатково на виплату адресної допомоги щомісячно буде спрямовано 508,1 тис. грн.

Допомогу родини військовослужбовців, загиблих в АТО/ООС, отримуватимуть на постійній основі. За серпень її буде виплачено у вересні поточного року.

Нагадаємо, на Вінниччині триває фінансування серпневих пенсій.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook