Уже на носі Новий рік, і кожному українцеві хочеться хоч трохи посвяткувати. Проте, фінансова ситуація багатьох жителів України через війну виявилася нестабільною, а іноді навіть плачевною. Місто розповість, які страви на Новий рік 2023 можна приготувати, щоб було і дешево, і сердито.
Салат Шуба – рецепт з солоними огірками
Картопля – 300 гр
Солоні огірки – 150 гр
Яйця – 2 шт
Морква – 100 гр
Цибуля ріпчаста – 100 гр
Буряк – 150гр
Майонез – 300 гр
Зелена цибуля – пучок
Відварити буряк, моркву, картоплю і яйця, потім всі ці продукти натерти на крупній тертці. Викласти на тарілку шар картоплі, зверху – подрібнені солоні огірки і моркву. Змастити майонезом, викласти ріпчасту цибулю. Ще раз змастити майонезом, додати подрібнені яйця. Знову змастити майонезом і завершити салат шаром натертого буряка. Прибрати в холодильник на ніч, а потім подавати до столу, прикрасивши зеленою цибулею.
Картопляний торт на сковороді – рецепт
Картопля – 500 гр
Яйця – 2 шт
Борошно – 150 гр
Цибуля ріпчаста – 150 гр
Сметана – 300 гр
Сіль
Олія
Перець
Зелена цибуля для прикраси
Картоплю натерти на великій тертці, віджати від зайвої рідини, додати яйця і перемішати. Після цього дрібними частинами додати борошно, а потім натерту на великій терці цибулю. Отриману масу посолити і поперчити.
Розігріту сковороду рясно полити олією і викласти на неї дрібними частинами підготовлену картопляну масу. Накрити кришкою, поставити мінімальний вогонь і обсмажувати 10 хвилин.
Зняти перший картопляний млинець, укласти його на тарілку, змастити сметаною і поперчити. Таким же чином посмажити млинці з “тіста”, що залишилось. Останній шар змастити сметаною і посипати зеленою цибулею.
Куряча печінка з цибулею і борошном по-берлінськи
Куряча печінка – 400 гр
Цибуля ріпчаста – 200 гр
Яблука кислі – 2-3 шт
Борошно – 100 гр
Сіль
Вершкове масло
Перець
Зелена цибуля для прикраси
Вимиту і очищену курячу печінку посолити, поперчити. Обваляти в борошні кожен шматочок і обсмажити на вершковому маслі 10-15 хвилин. Прибрати печінку зі сковороди, замість неї викласти ріпчасту цибулю, нарізану кільцями, обсмажувати 5-7 хвилин. По готовності цибулі пересипати її в тарілку, а на сковороді обсмажити яблука, нарізані часточками. Для подачі взяти красиву тарілку, викласти на неї печінку, зверху – цибулю, а в кінці – яблука. За бажанням блюдо можна посипати зеленою цибулею.
Дане блюдо відмінно поєднується з рисом і овочами, пюре або печеною картоплею.
Салат Мімоза – найкращий рецепт з корейською морквою
Сардина в олії – 200 гр
Цибуля ріпчаста – 100 гр
Яйця – 2 шт
Картопля – 200 гр
Морква по-корейськи – 100 гр
Плавлений сир – 100 гр
Майонез – 50 гр
Зелена цибуля для прикраси
У глибоку ємкість викласти сардини, розім’яти виделкою. Додати дрібно нарізану цибулю і перемішати. Картоплю відварити в мундирі, очистити, натерти на тертці. Почати сервірувати салат – викласти на тарілку картоплю і змастити її майонезом. Далі – рибу з цибулею і натерте яйце, знову промазати майонезом. Наступний шар – тертий сир і майонез. Завершальний етап – корейська морква і прикраса у вигляді подрібненої зеленої цибулі.
Коул Слоу – рецепт бюджетний
Синя капуста – 400 гр
Консервована кукурудза – 200 гр
Ріпчаста цибуля – 100 гр
Морква по-корейськи – 100 гр
Майонез – 200 гр
Сіль
Перець
Зелена цибуля для прикраси
Капусту вимити, нашаткувати, злегка віджати руками. Посолити, поперчити, викласти в салатник. Додати кукурудзу, моркву по-корейськи і дрібно нарізану цибулю, перемішати. Заправити салат майонезом і ще раз перемішати. Прикрасити блюдо зеленою цибулею.
Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook