У Вінниці відбувся ювілейний фестиваль польської культури

У Вінницькій обласній філармонії ім.Леонтовича 30 листопада відбувся ювілейний ХХ регіональний фестиваль польської культури «Єднаймось, радіймо, співаймо!», який традиційно був присвячений Дню Незалежності Республіки Польща.

З привітальним словом до гостей та учасників фестивалю звернулись Сенатор Республіки Польща Юзеф Зайонц, Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці Даміан Чарчинський, заступник директора кабінету Маршалка Свєнтокшиського воєводства Івона Сінкевич-Потачала та заступник голови Вінницької облдержадміністрації Олександр Крученюк.

В якості почесних гостей на фестиваль завітала делегація Свєнтокшиського воєводства з міст Варшава і Хелма. Виступали колективи художньої самодіяльності польської спільноти з Бару, Вінниці, Гнівані, Козятина та Житомира. Оплески зібрав виступ відомого польського барда та композитора з Зеленої Гури – Мачея Врублевского.
Керівники творчих колективів отримали дипломи учасника фестивалю та ювілейні статуетки.

Організатором фестивалю виступила «Спілка поляків Вінниччини». Голова товариства Алла Ратинська по завершенню концерту подякувала всім учасникам та гостям фестивалю.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook