Поліція розшукує шахрайок, які видурили у пенсіонерки 22 тис. грн

Козятинське відділення поліції відкрило кримінальне провадження за фактом шахрайських дій, які невідомі особи вчинили 26 листопада. Жінки привласнили 22 тисячі гривень у місцевої пенсіонери під приводом обміну грошових купюр.

“Ошукана 87-річна жінка звернулась за допомогою в поліцію близько 16.00. Вона повідомила, що до неї прийшли дві невідомі жінки віком 25-30 років та повідомили, що в країні проводиться грошова реформа і необхідно обміняти старі купюри на нові. Потерпіла пенсіонерка виявила обман, коли шахрайки залишили її помешкання”, – інформує відділ комунікації поліції Вінницької області.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження відповідно до ч.2 ст.190 (шахрайство). Такий злочин карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

“Закликаємо громадян бути пильними та не вірити подібним пропозиціям. Жодної «грошової реформи» та обміну старих купюр на нові в Україні не проводить”, – додають у поліції.

Поліцейські встановлюють осіб, причетних до злочину.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook