Захисні комбінезони для медиків шиють у Вінниці

Захисні комбінезони для медиків шиють у Вінниці

Дві місцеві фабрики частково переорієнтували виробництво

Вінницькі фабрики «Володарка» і «Поділля» шиють захисні костюми для міських медиків. Підприємства відгукнулися на пропозицію міського голови Сергія Моргунова частково переорієнтувати виробництво для потреб медицини. Загалом міськрада замовила фабрикам 17 300 захисних комбінезонів. На «Володарці» пошиють 10 000, на «Поділлі» – 7300.
Ще минулого вівторка на «Володарці» викроїли 500 перших захисних комбінезонів.

  • Зазвичай процес запуску триває від 3 до 5 днів, ми усе влаштували за один день. Організували додаткову роботу розкрійного цеху, і сьогодні ми вже поставили виробництво на «потік», – розповіла 8 квітня головний інженер ПрАТ «Володарка» Євгенія Заїчко. – В умовах карантину неможливо було знайти комплектуючі матеріали, в цьому й полягала складність нашої роботи. Плануємо шити по 1000 костюмів на вдень. Є певна специфіка такого виробництва, адже ми працювали з іншою тканиною. Тканину замовляли в Харкові. Вона відповідає стандартам для таких цілей, щільність – 60г/м2.
  • Працівники «Володарки» одними із перших долучилися й до пошиття марлевих пов’язок. Міськрада замовила фабриці 42 000 марлевих пов’язок. 22 км марлі надали із резерву 2009 року. Маски передадуть у медичні заклади та для працівників сфери критичної інфраструктури.
  • Голова спостережної ради ПрАТ «Володарка» Роман Гавриш зазначив, що, враховуючи соціальну спрямованість замовлення, костюми шиють практично по собівартості.  
    Мер Вінниці Сергій Моргунов відзначив, що дуже приємно, що підприємство долучилося до такого важливого процесу.
  • Ми уже неодноразово говорили, що у наших медичних закладах існує потреба саме в індивідуальних засобах захисту. По потребах на першому місці – костюми біозахисту, загальна місячна потреба для вторинної ланки для всіх лікарень міста – близько 22 000. Ми маємо матеріалу на 10 000, адже є об’єктивна проблема з наявністю матеріалів на ринку, – розповів мер Сергій Моргунов. – Маємо надію, що підприємство буде шити так, як і планує – до 1000 комбінезонів на день. Думаю, що за два тижні роботи ми повністю покриємо місячну потребу. При наявності матеріалу продовжимо роботу, аби забезпечити ще обласні лікарні і швидку медичну допомогу.  Також ще 7300 костюмів пошиє фабрика «Поділля». Спільними зусиллями, думаю, ми зможемо краще захистити медиків.