Тестують SmartCam, який вимірює температуру і бачить маски

Тестують SmartCam, який вимірює температуру і бачить маски

У вінницькому «Прозорому офісі», що на Соборній 59 встановили SmartCam. «Розумна камера» дистанційно вимірює температуру відвідувачів та працівників установи. Також пристрій каже, чи правильно одягнута маска, і нагадує, що важливо бути у засобах індивідуального захисту.

SmartCam працює у тестовому режимі. І згодом ухвалять рішення, чи будуть його купувати. Якщо пристрій покаже свою ефективність то його планують встановити у «Прозорих офісах» міста, дитячих садочках та школах.
Від початку пандемії COVID-19, аби зайти до міської ради та «Прозорого офісу», на вході усім відвідувачам медичні працівники вимірюють температуру. Тепер їм допомагає «розумний» пристрій SmartCam.

Як це працює? Температуру відразу може виміряти кільком людям, камера фокусується на людині, зчитує температуру її тіла і дані виводить на дисплей. Якщо ви прийшли без маски, пристрій каже: «одягніть маску» або ж «неправильне використання маски».

Цей комплекс надали нам для демонстрації його роботи представники однієї турецької компанії. Він зараз працює у тестовому режимі, і ми спостерігаємо, наскільки він ефективний і чи варто впроваджувати таку практику у місті по інших закладах. Ми уже виявили певні недоліки, серед них, наприклад, пристрій бачить лише медичні і не розпізнає маски зі стразами смайликами чи інші декоративні засоби, – зазначив директор КП «Вінницький інформаційний центр» Сергій Бригадир.

Автор Інна МАРТ