Стрілянина у Броварах: затримали вінничан

Стрілянина у Броварах: затримали вінничан

Після стрілянини у Броварах, яка сталася 29 травня, працівники поліції затримали загалом 30 осіб, 25 із них – оголошено про підозру. Броварський суд обрав запобіжний захід 20 особам – тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави. Про це повідомляє Національна поліції.

Ця стрілянина фактично у передмісті Києва аукнулася у Вінниці. Тож від роботи відсторонили начальника ГУНП області, а його замів звільнили. Офійційно прив‘язки до Броварів не було, але там на місці затримали вінничан. На фото – Тайота Авалон з вінницькими номерами і обличчя, які уже опізнали у Вінниці. Ще два буси з вінницькими номерами оголосили у розшук. Одну машину з вінницькими номерами і п’ятеро пасажирів затримали на в’їзді у Вінницьку область. Про це повідомив заступник міністра МВС Антон Геращенко.

За версією МВС, перестрілка виникла внаслідок переділу «чорного рину» маршрутних перевезень. Загалом, серед затриманих молодики з Києва, Вінниці та Волинської області.

  • Між Броварами та Києвом щоденно курсує низка маршрутних таксі. Вартість квитка у середньому – 14 гривень. Це 600 тисяч гривень заробітку на день, а за рік – близько 220 млн гривень. Цей ринок пасажирських перевезень ділять між собою дві групи: частина перевезень – легальна. Частина, яку здійснюють обидва перевізника, – ні. Саме за ці кошти для з’ясування відносин між собою вони найняли бандитів і «забили стрілку», як у 90-ті, яка закінчилася стрільбою у житловому масиві Броварів, – розповів Арсен Аваков. – Троє учасників перестрілки із вогнепальними пораненнями – у лікарні. Мені шкода, що більшість із них – це молоді хлопці, які вирішили побути найманцями та заробити по 800 гривень в день. Мій обов’язок зробити так, аби усі ці бандити сіли до в’язниці. Щодо організаторів цих заворушення буде відкрито окреме провадження, окрім цього поліція перевірить прозорість тендерів на розподіл квот на перевезення посадовцями обласної влади.
  • Після першої групи затриманих на місці новинні агенції, посилаючись на свої джерела, повідомили, що поліція перевіряє причетність до інциденту структур, начебто підконтрольних двом відомим вінничанам – екснардепу від «Партії Регіонів» Володимиру Продивусу та нинішньому нардепу від «Батьківщини» Олегу Мейдичу. Обидва такі закиди спростували.
  • – Ні я, ні члени моєї родини не мають жодних бізнес-інтересів у сфері пасажирських перевезень. А тому, будь яке згадування мого ім’я в публікаціях про ситуацію в Броварах Київського області щодо перестрілки є провокацією та наклепом, які заплямовують мою честь та гідність, – заявив Олег Мейдич. – Наразі я перебуваю в самоізоляції, оскільки проходжу лікування від COVID-19.
    Він також пообіцяв, що буде звертатись до правоохоронних органів із заявою про наклеп та до суду із позовом про захист честі та гідності.
  • Володимир Продивус теж заявив, що будь-яка згадка його прізвища у «броварській історії» є винятково видумкою і провокацією.
  • У зв’язку з тим, що за ініціативою деяких фантастів-письменників мої ім’я озвучено у зв’язку із ситуацією у Броварах, заявляю: ні в у мене особисто, ні у моїх бізнес-структур немає ніяких інтересів у сфері пасажирських перевезень у Київській області, – заявив він.
  • Спершу стрілянина у Броварах була кваліфікована як хуліганство. Потім до кримінальних проваджень додалося незаконне поводження зі зброєю та умисне зниження або пошкодження майна. Ще згодом дії учасників конфлікту були додатково кваліфіковані як замах на вбивство двох і більше осіб.
  • Тим часом у у комітеті Верховної Ради заявили про замовчування інформації про групу молодиків, котрі прямувала з Вінниці до Броварів.