Потрійна ДТП: Через п’яного водія двоє людей загинули, у лікарні – двоє дітей і двоє дорослих

Потрійна ДТП: Через п’яного водія двоє людей загинули, у лікарні – двоє дітей і двоє дорослих

Потрійна аварія сталася 19 вересня неподалік Липовецького району. Близько 13 години на автодорозі сполученням Турбів-Вінниця, неподалік повороту на с.Козинці, зіткнулися три автомобілі – Audi Q-7, Volkswagen Passat та Opel. Унаслідок аварії загинули двоє людей. У лікарню забрали ще чотирьох, серед них і двоє дітей віком 5 та 8 років. Їх шпиталізували із травмами різного ступеня важкості.

За попередньою інформацією слідства, водій автомобіля  Audi Q-7 виїхав на зустрічну смугу руху та допустив зіткнення з іномарками  Volkswagen Passat та Opel, – повідомили у Відділі комунікації Головного управління Нацполіції у Вінницькій області.

За якийсь час у поліції додали, що водій позашляховика був п’яним.

Вінничанин, 1976 року народження, затриманий в процесуальному порядку. На момент вчинення аварії перебував у стані  алкогольного сп’яніння, – проінформували у Відділі комунікації ГУ Нацполіції області.

Дітей з понівеченої машини витягали випадкові свідки аварії. Це братик і сестричка. Як виявилося, серед постраждалих – 8-річний хлопчик Ваня, про якого майже два роки тому говорила вся Україна. Тоді, у січні 2019 року, хлопчик потрапив у Вінницьку дитячу обласну лікарню через побої мачухи. На малого із величезними синцями під очима і гематомами тоді звернули увагу люди в електричці. Поліція затримала жінку. Кримінальне провадження було розпочато за статтею «Катування». Мачуху засудили, а батька позбавили батьківських прав на обох дітей.

Тепер Іванко і його сестричка у цій аварії втратили дідуся і бабусю, які ними опікувалися.

-У аварії загинули 61-річний чоловік та 49-річна жінка, яка була опікуном дітей, оскільки батько позбавлений батьківських прав. Дітей, які їхали разом з ними, направили у лікарню з різними травмами. Крім того, шпиталізували 32-річного водія «Опель Кадет» та його 53-річну пасажирку, – розповіла начальниця Відділу комунікації ГУНП у Вінницькій області Анна Олійник.

8-річний хлопчик і 5-річна дівчинка зараз лежать у реанімаційному відділенні дитячої обласної. Обоє у важкому стані: одне дитя зараз у комі, інше – на межі. Про це розповів вінницький активіст Володимир Затайдух, який разом з іншими волонтерами почав збір грошей на лікування постраждалим.

-Коли ми опублікували інформацію про цю аварію, багато хто почав збирати кошти на лікування дітям. Серед цих людей є й аферисти, ми вже повідомили поліцію про три таких факти. Тому треба бути обачними з допомогою, – сказав Володимир Затайдух. – Найстрашніше було дізнатися, хто цей хлопчик. Два роки тому всі ЗМІ повідомляли, що в області є хлопчик Іванко, якого б’є мачуха, – розповів Володимир. – За дітей вболіває багато небайдужих. Є навіть такі, хто готовий всиновити або взяти під опіку дівчинку та хлопчика після того, як вони прийдуть до тями.

Водночас волонтерка Катерина Шрамко, яка допомагала збирати кошти, розповіла, що наразі збір призупинений. Каже, діти забезпечені усім необхідним. Крім того, за на зв’язок вийшли родичі підозрюваного в аварії.

«Всього на діток маємо 18647,87 грн та наразі призупиняємо збір, адже на зв‘язок вийшли представники винуватців аварії та готові оплачувати лікування дітей (чекаю на дзвінок). За цим будемо спостерігати та контролювати, тримати в курсі громадськість», – повідомили Катерина Шрамко.

За фактом ДТП слідче управління розпочало кримінальне провадження за ч.3 ст.286 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть кількох осіб. Наступного дня після аварії, у неділю, водію оголосили про підозру. У понеділок Вінницький міський суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою терміном на два місяці без права внесення застави. Саме на такому запобіжному заході наполягало слідство.

Водій – під вартою
До обрання міри запобіжного заходу водій був в Ізоляторі тимчасового тримання. У понеділок суд обрав йому тримання під вартою без права внесення застави

Автор Діана КОЛНОГУЗОВА